14-04-2013 t/m 26-5-2013

Bijzonder Blaricum


In galerie De Vlierhove is van 14 april tot en met 26 mei 2013 een tentoonstelling samengesteld op basis van het in 2009 verschenen en inmiddels vrijwel uitverkochte boek ‘Blaricum, haar landhuizen en villa’s, haar atelierwoningen en hutten, haar bijzondere bewoners’ geschreven door de architect Gé van der Pol met medewerking van Gerbe van der Woude.

BijzonderBlaricum540

Op basis van dit boek zijn meer dan veertig foto’s geselecteerd van panden die hierin beschreven zijn of anderszins een bijzondere uitstraling in het dorp hebben. Deze foto’s zijn groot afgedrukt en maken een belangrijk onderdeel uit van deze tentoonstelling. Tevens vormen de foto’s de basis voor het begeleidende boekje. Daarbij is gebruikt gemaakt van de teksten uit bovengenoemd boek.

Een groot aantal nieuwe foto’s is toegevoegd, recent gemaakt door Gerbe van der Woude en Sybert Blijdenstein. Het betreft nog bestaande, goed zichtbare panden.
Bijzonder erkentelijk zijn we dat voor de tentoonstelling door Singer Laren en de Gemeente Blaricum en uit een enkele privé collectie een aantal belangrijke schilderijen in bruikleen werd verkregen. Ook erkentelijk zijn we voor de financiële bijdrage van het Gemeenschapsfonds Blaricum. De tentoonstelling en het boekje zijn mede gerealiseerd door privé donaties.
De tentoonstelling in De Vlierhove heeft de titel ‘Bijzonder Blaricum’.

De tentoonstelling is geopend van donderdag t/m zondag van 14.00 - 17.00 uur.